VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

BÔNTE AOVENDJ 2020

icoon-brokwagters-rood

DATA BONTE AVONDEN

De Bonte Avonden in het nieuwe Vastelaovundj seizoen staan er weer aan te komen. De artiesten zijn weer volop bezig met de voorbereidingen en kunnen niet wachten om het resultaat aan u te tonen. Dit jaar zullen de voorstellingen plaatsvinden op 5 avonden. Het complete programma ziet er als volgt uit;

  • Vrijdag 24 januari – Gala avond voor steunbaere en genodigden; hiervoor zijn geen kaarten beschikbaar
  • Zaterdag 25 januari – 2e Bônte Aovundj
  • Donderdag 30 januari – 3e Bônte Aovundj (Op deze avond worden niet meer kaartjes verkocht dan dat er zitplaatsen zijn)
  • Vrijdag 31 januari – 4e Bônte Aovundj
  • Zaterdag 1 februari – 5e Bônte Aovundj

De voorstellingen beginnen om 19.45 uur in Zaal Don Bosco

KAARTVERKOOP BONTE AVONDEN

De prijs van een kaartje bedraagt € 13,-.

Na de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar vanaf 5 januari bij;

  • Ciska Barents, Tobbersdijk 19, telefoon 0495-538083
  • Overdag bij Living 63, in de Bosserhof.

Dit moogdje neet misse!
Stichting Bônte Aovundj Bosseve

JUBILEUM 3 X 11 JAAR BÔNTE AOVUNDJ

icoon-brokwagters-rood

Eind jaren tachtig ontwikkelde de vastelaovendj op Boshoven zich op stormachtige wijze. Dit was onder andere te danken aan de oprichting van de Stichting Bonte Aovundj in 1987. Zoals zoveel goede ideeën is het idee om een bonte avond op te voeren ontstaan aan het buffet, onder het genot van een drankje.

Hoewel het toenmalige bestuur van v.v. De Brökwagters het niet zo zag zitten werd dat idee destijds tóch uitgewerkt en concreet op de rails gezet door de Oud Prinsenclub. Zo nam oud- prins Twan van Hoef in 1986 het initiatief om een vergadering bijeen te roepen. In deze vergadering werd besloten om een groep mensen te mobiliseren om dit evenement op te starten.

Vervolgens werd er een werkgroep geformeerd bestaande uit Jac Coppen, Henk Kneepkens, Ton Litjens, Giel Schreven, Peter Stultiëns en Jaap de Wijs. Ook stonden er al enkele artiesten te trappelen om een aantal sketches ten tonele te brengen. Deze artiesten van het eerste uur waren Ciska Barents, Toos en Carlie Princen en Yvonne Vries. Daarnaast stonden Con Amore, Majorettes Stedelijke St. Anthonius en Match Box (met een play-back act) te popelen om een optreden te verzorgen.

Oud Vorst Frans ging de presentatie verzorgen. Henk Barents en Jac Princen waren de eerste decormedewerkers. Frenske Adriaens van de Rogstaekers Bonte Avonden verrichtte in de beginjaren de nodige hand- en spandiensten bij de sketches. Zo leverde hij o.a. teksten aan. Maar al gauw werden er door enkele Boshovense artiesten ook zelf teksten voor de sketches geschreven. Mede doordat de zaal en het werken op een klein podium zijn beperkingen had, werden de bonte avonden alsmaar professioneler aangepakt. Er werden speciale attributen en een betere geluidsinstallatie aangeschaft en Teun Kobus werd als regisseur aangetrokken. Zodoende werden de artiesten steeds beter ingevoerd in het vak ‘toneelspelen’. Na Teun Kobus zijn Ton Litjens, Jean Pierre Drieskens, Johan Korten en Maria Smeets regisseur geweest.

icoon-brokwagters-rood