Brökwagters kijken uit naar ‘vastelaovendj same’

icoon-brokwagters-rood

Het is een bijzonder jaar. Na weken van wikken en wegen besloot VV de Brökwagters enkele weken voor de vastelaovendj het alternatieve programma te presenteren. Enkele dagen later werd ineens gerept over versoepelingen, dus werd andermaal het programma omgegooid. Trots kunnen de Brökwagters nu wel melden dat ze als vanouds de vastelaovendj kunnen vieren.

Met trots presenteert de vereniging van ‘achter de brug’ een gevarieerd programma met feestelijke activiteiten voor jong en oud. Een week voor de vastelaovendj werd er al voorzichtig geproefd in het Brökwagterspeliês (Zaal Don Bosco) tijdens het Jeugdboôrebâl en een bijna ouderwetse receptie van Jeugdpreens Luc I.

Vastelaovendj op Bosseve
De eerder aangekondigde Moerepetazie Muziekbingo gaat vanwege het nadrukkelijk geplaceerde karakter niet door. Hiermee geven de Brökwagters de ruimte aan het Herstebal, dat onverwacht tóch doorgang kan hebben als de traditionele opening van de vastelaovendj. Dit jaar staan in Café Aod Bosseve optredens van Hoondervel, Marleen Rutten en Mark Gruijthuijsen op het programma. De avond begint om 19:11 uur.

Op zaterdag 26 en zondag 27 februari gaat de schijnwerper op de bühne van het Brökwagterspeliês aan tijdens de Wichter Bônte Middig. Een paar weken later dan gebruikelijk belooft de jeugd van Boshoven alsnog een programma waarbij hardop lachen weer volledig is toegestaan. Tickets zijn alleen vooraf verkrijgbaar via www.brokwagters.nl. Na de optredens blijft Don Bosco geopend voor een afterparty vanaf 17:00 uur, waarbij iedereen van harte welkom is en er tot in de late uurtjes kan worden doorgefeest.

Maandag 28 februari organiseren de Brökwagters het jaarlijkse Sjipsbâl, hét jeugdevenement tijdens de vastelaovendj. Vanaf 14:00 uur is iedereen op z’n mooist verkleed welkom. Het thema van dit jaar is ‘Gemaskerdj Bâl’.

De finale van de vastelaovendj is voor het Bi-jzunjer Brökwagtersbâl, een muzikaal spektakel waarbij het dak van Zaal Don Bosco eraf gaat! Op het programma staan onder andere Moerepetazie, The Deejays, de Broeëds Brothers en Global Kryner. Het programma begint om 14:00 uur en entree is gratis.

Samen vieren
Om bij te dragen aan het gezamenlijke vastelaovendj-gevoel in de straten transformeerde dit jaar de Boshoverweg tot de Brökwagters Boulevard. Aan lantaarnpalen hangen banieren met kleurrijke foto’s van bekende vastelaovendj-taferelen. Met de vermelding van de zogenoemde steunbaere worden ook de grootste sponsoren van de vereniging nogmaals in het zonnetje gezet. Daarnaast roept de vereniging iedereen op om nog meer dan anders de vlag uit te hangen en de ramen zo feestelijk mogelijk te versieren.

Het zal ongetwijfeld even wennen zijn om weer vastelaovendj op straat, in het café en in de zaal te vieren. Houd rekening met elkaar en geef elkaar figuurlijk en evengoed letterlijk de ruimte. De kern van vastelaovendj is sámen te vieren, met een lach en een traan, en de Brökwagters zijn ontzettend trots dat ze met een gevarieerd programma weer de ruimte bieden tot het ontmoeten van elkaar. “Vastelaovendj same!”

Brökwagters-poster-02220000-780x520
icoon-brokwagters-rood

Datum & typfouten onder voorbehoud