In memoriam - Harrie Janssen

icoon-brokwagters-rood

“Harrie van Hoote”

Harrie Janssen, of ‘Harrie van Hoote’, wie kent hem niet? Klein van stuk, maar groot in daden.

Als lid van de fanclub van de Boerenkapel was Harrie altijd te vinden in de buurt van zijn muzikale vastelaovendjvrienden. In 1997 heeft hij zelfs een jaar de tamboerijn bespeeld in deze kapel.

Als rasechte vastelaovendjvierder werd Harrie op 17 januari 1998 lid van de Raad van Elf van onze vastelaovendjvereniging. Vervolgens is hij 22 jaar lid geweest van deze raad. Gedurende deze 22 jaar heeft hij trouw al onze activiteiten bezocht en heeft hij onze vereniging, naar buiten toe, als Raad van Elf lid altijd op zeer correcte wijze vertegenwoordigd. Uiteraard nam hij op zijn tijd ook een lekker glaasje bier. Na de nodige glaasjes stond hij dan, op de kop van de bar in ’t Brökwagterspeliês, met een glimlach om zijn mond, te genieten van het feestgedruis. Hij hoefde niet zo nodig in de schijnwerpers te staan, maar op de achtergrond was hij altijd bezig. Harrie heeft zich zodoende, naast het Raadslidmaatschap, ook nog op veel andere wijzen verdienstelijk gemaakt binnen onze vereniging. Zo is hij ruim 20 jaar als bühnemedewerker actief geweest, bij zowel de Bonte Avonden als bij de Jeugd Bonte Middagen.

Daarnaast was Harrie werkzaam als lid van de Bouwcommissie. Als zodanig heeft hij meegewerkt aan de bouw van diverse nieuwe prinsenwagens voor zowel de grote als de kleine prins(es). Bij de voorbereidingen van de Boekenmarkt was hij ook vaak van de partij. Altijd was Harrie, vaak samen met zijn kompaan Henk, in de weer voor onze vereniging. Als er iets te klussen was, dan was hij als eerste paraat. Je kon altijd op hem rekenen. Voor zijn inzet voor de vereniging is hij meerdere malen onderscheiden. In november 2007 is hij zelfs uitgeroepen tot ‘Brökwagter van het jaar’. Harrie was een fijne en rustige man. Hij stond voor iedereen klaar en deed veel vrijwilligerswerk, en niet alleen bij onze vereniging. Hij was een man van principes en had een open karakter. Hij had een mening, waar veelal naar werd geluisterd, en hij zei wat hij dacht. Kortom: ‘Hae waas unne gooje mins…!’

Bijna precies een jaar geleden, op 4 juni 2020, werd bij Harrie een hersentumor aangetroffen. Vanaf dat moment ging de gezondheid van Harrie snel achteruit en kreeg hij steeds meer ongemakken. Harrie ging de strijd met zijn ziekte aan en bleef altijd positief.

Uiteindelijk heeft hij deze ongelijke strijd helaas verloren en op zaterdag 5 juni 2021 is Harrie, op 68-jarige leeftijd, overleden.

Het is bijzonder triest dat wij zo vroeg afscheid van hem moeten nemen.
Wij zullen Harrie als persoon enorm gaan missen. Mede vanwege zijn betekenis en inzet voor onze vereniging zullen wij hem nooit vergeten!

Harrie Janssen Weert

Wij wensen de familie van Harrie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
V.V. De Brökwagters

icoon-brokwagters-rood