In memoriam - Maan Op Heij

icoon-brokwagters-rood

In het Paasweekend 2024 hebben we afscheid moeten nemen van een gewaardeerd lid van v.v. De Brökwagters. Op maandag 1 april 2024 kwam er een onverwacht einde aan het nog relatief jonge leven van Maan Op Heij.

Na een ongelukkige val, thuis, is Maan op 58-jarige leeftijd overleden. Dit verlies van Maan heeft ons diep geraakt. Woorden schieten tekort.

Maan was voorheen, van huis uit, altijd bezig met paarden. Hij reed zelf graag paard en hij heeft velen paardrijles gegeven. Hij verzorgde als kabelmonteur huisaansluitingen. Eerst bij Detassist en later als zelfstandig ondernemer. Maan was een fantastisch mens, had een hart van goud, stond altijd voor iedereen klaar, hield van plezier maken en vastelaovendj vieren en genoot met volle teugen van het leven. In 2007 werd Maan uitgeroepen als prins van De Brökwagters en regeerde hij als prins Maan II over het Brökwagtersrijk. Hij had de orde ingesteld van ‘’t Lasduuëske’. Hij hield van muziek en was bij zijn prinsuitroeping lid van v.v. De Herrieschöppers. Later is hij lid geworden van Kepel Gootgemootj waar hij een heus wasbord bespeelde.

Maan was een betrokken en actief lid van onze vereniging. Hij was jarenlang werkzaam bij onze Bouwcommissie en heeft o.a. veel werk verricht bij de bouw van onze mooie prinsenwagens. Maan verzorgde ook altijd de muziekinstallaties op deze wagens. Als lid van de Aod Preense Club was hij bij nagenoeg elke activiteit van deze club aanwezig. Tijdens de vergadering op de jaarlijkse Aod Preense dag liet hij zich dan ook altijd op een plezierige wijze horen. In 2024 werd Maan met zijn onderneming zelfs Steûnbaer van onze vereniging.

Ook bij andere activiteiten was Maan vaak als vrijwilliger aan de slag. Zo was hij bijvoorbeeld al zo’n 25 jaar barcoördinator bij het Bospop festival. Maan was een vriendelijke en vrolijke man, altijd geïnteresseerd in de medemens. Hij was een gezinsmens en een echt vaderfiguur. Wanneer hij met een groep mensen op pad was, dan zorgde hij, als een volleerd ober, voor de drank. Maan was zodoende geliefd bij velen. We hadden hem graag gegund dat hij nog lange tijd, samen met zijn gezin, van het leven had kunnen genieten. Helaas heeft het lot anders bepaald.

Ut waas unne feine mins en ziene glimlach zal os altiêd beej bliêve…

Digitale-rouwbrief-afscheid-Maan-Op-Heij

Wij wensen de familie van Maan veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

V.V. De Brökwagters

icoon-brokwagters-rood