Jeugd centraal tijdens vooruitblik VV de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

VV de Brökwagters heeft in navolging van diverse zusterverenigingen bekend gemaakt zich genoodzaakt te zien het voorprogramma van de vastelaovendj af te gelasten. Met alle pijlen op de jeugd worden voorbereidingen getroffen voor een online programma, waarbij de opties voor de werkelijke carnavalsdagen zoveel mogelijk open worden gehouden.

Het bestuur van de Brökwagters heeft het besluit zo lang mogelijk voor zich uitgeschoven om te voorkomen dat er overhaaste beslissingen genomen zouden worden. Vorst Roy laat weten intensief overleg te hebben gehad met de hoogheid die voor seizoen 2022 al klaargestoomd werd. De conclusie: met de lockdown die tot tenminste 14 januari duurt is het seizoen onvoldoende volwaardig te beschouwen. De carnavalsprins zal dus een extra jaar op zijn uitroeping moeten wachten.

Jeugd voorop
Net als tijdens het vorige seizoen kiezen de Brökwagters ervoor om de jeugd voorop te zetten. Geproefd van de waardering tijdens de online uitroeping van de jeugdraad en de feestelijke Brökwagters Bingo maakt de vereniging zich wederom op voor een jaar waarin de carnavalsvierende jeugd op een online podium worden geplaatst. In 2021 was VV de Brökwagters de enige Weerter vereniging met een voltallige jeugdraad.

Domper
Met de afgelasting van het voorprogramma gaan ook dit jaar activiteiten als de Bônte Aovendj, Damensitzung, Preense-resépsie en de Boôrebroèleft niet door. Ook de voorbereidingen voor de optocht zijn gestaakt. Een domper voor de commissies die al vol enthousiasme aan de slag waren gegaan. Thema’s waren bedacht, artiesten geboekt en kleding gepast en besteld. De plannen gaan een jaar de ijskast in, waarmee ze vol goede hoop niet voor niets zijn voorbereid.

Doorgang van het Jeugdboôrebâl, de Wichter Bônte Middig en het Sjipsbâl blijven nog even in het midden. Aangezien de vereniging inzet op een vastelaovendj met de jeugd worden de mogelijkheden van deze activiteiten nog bekeken.

Samen vieren
Tijdens de vastelaovendj staat samen vieren gebruikelijk centraal. Of dat deze carnaval fysiek in het Brökwagterspeliês zal zijn blijft nog even de vraag. Hoewel alle activiteiten tijdens het voorprogramma zijn afgelast staat de vereniging in de startblokken voor als er mogelijkheden zijn de vastelaovendj op welke manier dan ook in fysieke vorm te vieren. Meer informatie over het (online) programma is tijdens het seizoen te vinden op deze website.

icoon-brokwagters-rood