Preens Roel I uitgeroepen bij V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Op 12 november is in het Brökwagterspeliês Roel Verkennis uitgeroepen als Brökwagters Preens 2022-2023.

Na een lange voorbereiding mag hij eindelijk als Preens Roel I op Bosseve voor gaan. Roel is 37 jaar geleden geboren op Bosseve. Samen met zijn vrouw Anneli, dochter Bregje (13) en zoon Brent (11) woont hij op de hoek Exaten – Sint Luciastraat.

In het dagelijks leven is hij met veel plezier werkzaam bij Wealer waar hij verantwoordelijk is voor Volkswagen bedrijfswagens. Preens Roel I heeft daarom de “Orde vanne Fieëstbös” ingesteld.

Zijn andere hobby’s zijn hardlopen (naar de kroeg), tennis, voetbal, karten en met zijn gezin leuke dingen ondernemen zoals een hapje eten.

Met zijn adjudanten Henrie Hartogs en adjudant Bas van Hees drinkt hij graag op vrijdagavond een potje bier. De volgende dag, op zaterdagochtend, staat Preens Roel I weer fris en fruitig langs de lijn bij F.C. Oda om het voetbalteam van zijn zoon Brent te coachen. Het prinsengezelschap is helemaal compleet met de dames Wilma Hartogs, Nancy van Hees en kinderen van de adjudanten.

Het begin van 2022 was erg schrikken voor het hele gezin van Preens Roel I. Bij dochter Bregje was leukemie geconstateerd. Een zware tijd met een intensief behandeltraject in Utrecht volgde. Dankzij toegewijde specialisten en het bewonderenswaardige doorzettingsvermogen van Bregje is ze genezen. Preens Roel de I is enorm trots op zijn gezin hoe ze hier samen door zijn gekomen.

Om leukemie nog beter te kunnen behandelen hebben zij, bij de bar in Zaal Don Bosco, een collectebus met QR code hangen. Preens Roel I vindt het hartverwarmend als je wat kunt missen voor een donatie aan de Prinses Máxima Centrum Foundation.

Preens Roel I gaat dit vastelaovendjseizoen samen met zijn gezelschap en alle vastelaovendjvierders mooie herinneringen maken en genieten onder zijn devies:

“Nao 2 jaor lamballe gaon vae dieëze vastelaovendj same met uch knalle!”  

 

Beleef vastelaovendj op Bosseve samen met Preens Roel I en V.V. de Brökwagters!

Ons programma met alle vastelaovendjactiviteiten is te lezen op www.brokwagters.nl/programma

Brökwagters 2023 social media visuals4
icoon-brokwagters-rood