Ron van Heugten Brökwagter van 't Jaor

icoon-brokwagters-rood

We hebben als vereniging vrijwilligers die veel zichtbaar zijn tijdens de vastelaovendj, maar we hebben ook veel vrijwilligers die achter de schermen geheel belangeloos veel werk verzetten. In deze laatste categorie valt onze nieuwe ‘Brökwagter van ’t jaor’. Op vrijdag 5 januari werd Ron van Heugten door vorst Roy uitgeroepen tot ‘Brökwagter van ‘t jaor 2023’.

Ron zet zich al tientallen jaren in als technisch brein achter de activiteiten van onze vereniging. Hij kent elke kabel en aansluiting in ‘t Brökwagterspeliês. Vele jaren stond hij achter de knoppen tijdens de Bonte Avonden. Maar ook tijdens andere activiteiten wordt een beroep gedaan op Ron. Denk maar eens aan de techniek die komt kijken bij de uitroeping van een prins of jeugdprins(es) en het licht en geluid bij een evenement. Ron staat altijd klaar als er een beroep op hem gedaan wordt en staat de vereniging met eerlijke en kritische raad en daad bij.

Niet alleen met de technische uitvoering, maar ook bij het creatieve proces van de inzet van techniek denkt Ron graag mee. Toen we de start maakten met het nieuwe idee van een vastelaovendj dinershow, was Ron gelijk erg enthousiast. Na een (corona) vertraging van twee jaar konden we de plannen afgelopen jaar eindelijk tot uitvoering brengen en was de Vastelaovendj Revue geboren. De techniek op deze avonden was weer tot in de puntjes door Ron verzorgd. Ron houdt er niet van om in de spotlight te staan (zorgt ook al jaren voor de chips van ’t Sjipsbâl), maar sommige stille krachten verdienen het om hier toch in gezet te worden.

Ron, namens het bestuur van V.V. de Brökwagters, hartelijk dank voor je waardevolle inzet voor onze vereniging. Een meer dan terechte Brökwagter van ’t jaor 2023!

bukske 2024 LRjs-Def
icoon-brokwagters-rood