In memoriam - Twan van Hoef

icoon-brokwagters-rood

Wederom moeten we afscheid nemen van een speciaal lid van v.v. De Brökwagters.
Op 17 februari 2021 heeft Twan van Hoef de strijd tegen zijn ziekte verloren en is hij overleden in de leeftijd van 75 jaar.

Twan was een opmerkelijk en zeer betrokken lid van onze vereniging. Een rustig, vriendelijk en zeer deskundig persoon, die altijd voor iedereen klaar stond. Hij was iemand die veel mensen in beweging heeft gekregen, terwijl hij zelf niet zo nodig op de voorgrond hoefde. Hij was van mening dat je je altijd moet blijven ontwikkelen en dat je open moet staan voor veranderingen.

In 1984 regeerde hij als prins Twan II over het Brökwagtersrijk. Hij had de orde ingesteld van ‘ut Komputerke’. Daarna is Twan direct toegetreden tot de Raad van Elf van v.v. De Brökwagters, waarvan hij vervolgens tot in 1999 lid is geweest.

Twan was een zeer actief lid en zijn eerste daad was het oprichten van de Aod Preense Club in 1985, waarmee de oud-prinsen een positie binnen de vereniging kregen. In deze club, waarvan Twan van 1985 tot 2008 voorzitter is geweest, werd, en wordt nog steeds, volop van gedachten gewisseld over allerlei zaken met betrekking tot de Boshovense vastelaovendj. Van hieruit stond Twan mede aan de wieg van de Bonte Avonden, die in 1987 voor het eerst op Boshoven werden gehouden. Hij was initiatiefnemer voor het oprichten van de Stichting Bonte Avond, waarvan hij vervolgens jarenlang penningmeester is geweest. Twan liet, op zijn bekende wijze (veelal ‘in de wandelgangen’), proefballonnetjes op, die vervolgens door iemand, vaak een oud-prins, werden opgepakt en verder uitgewerkt. Zo was Twan jarenlang een aanjager voor vele vernieuwingen binnen onze vereniging, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot een goede structuur, met zelfstandig opererende commissies. Enkele initiatieven die op deze wijze tot stand zijn gekomen zijn: een gestructureerde optocht met een jury en prijzen, een boerenbruiloft tijdens boerenbal, de Begunstigersclub en de ontgroeningsceremonie van de oud-prinsen.

Twan was zelf, naast de Stichting Bonte Avond, ook actief betrokken bij de commissie Boerenbruiloft, de optochtcommissie en de ontgroeningscommissie. Voor zijn verdiensten is hij dan ook meerdere malen door onze vereniging onderscheiden. Twan bezocht trouw de vele vastelaovendjactiviteiten, totdat hij ruim twee jaar geleden ernstig ziek werd. Het is bijzonder triest dat hij de strijd tegen deze ziekte uiteindelijk heeft verloren.

Twan van Hoef_

Wij zullen Twan als mens en als aanjager/vernieuwer gaan missen en, zeker, gezien zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van onze vereniging, nooit vergeten!

Wij wensen de familie van Twan veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
v.v. De Brökwagters

icoon-brokwagters-rood