Vastelaovendj 2024 met Preens Luc I voorop

icoon-brokwagters-rood

In het Brökwagterspeliês presenteerde Vorst Roy te midden van een omvangrijke menigte nieuwsgierige bezoekers de nieuwe Brökwagters Preens van het jaar 2024. De eer viel ten deel aan Luc Bosmans, die het aankomende Vastelaovendj seizoen als Preens Luc I zal regeren over Bosseve.

Luc, trotse inwoner van Bosseve, werd 28 jaar geleden hier geboren. Samen met zijn vriendin Britt Althusius woont hij op de Boterbloemstraat. Zijn adjudanten die hem bij zullen staan zijn, Remco van Hoof, Jordi Smits, Pieter Konings en Jorg Bosmans. Samen met hun dames Anne Bonten en Iris Crommentuijn zal dit gezelschap de Vastelaovendj op Boshoven voor gaan.

Orde
Preens Luc I heeft de "Orde vanne Groeëte Glaze" ingesteld, geïnspireerd op de grote glazen in zijn bril evenals de royale bierglazen die tijdens Vastelaovendj worden gedronken. De medaille functioneert zelfs als bierflesopener, waardoor deze niet alleen symbolisch maar ook praktisch van waarde is tijdens en na de festiviteiten.

Werk en hobby’s
In het dagelijkse leven werkt Preens Luc I op de risico-afdeling van De Lage Landen in Eindhoven, waar hij risico's identificeert en beperkt. Maar tijdens de komende 6 weken zal het gezelschap zich verre houden van dergelijke bezigheden.

Zijn vrije tijd besteedt hij aan voetbal bij het vijfde van DESM en aan het genieten van speciaalbieren. Zijn ultieme passie blijft echter het vieren van Vastelaovendj, 28 jaar geleden ooit begonnen bij V.V.  De Gebraoje Mölkes en tegenwoordig als jeugdbegeleider bij V.V. de Brökwagters.

Eigen gebrouwen bier
In een unieke combinatie van passies heeft Preens Luc I samen met Rudy Nordhausen een speciaalbier gebrouwen, genaamd "Preens-Heerlijk". Dit bier zal gedurende de aanloop naar Vastelaovendj beschikbaar zijn in zoveel mogelijk horecagelegenheden die na dit weekend benadert worden en ook rechtstreeks verkocht worden door het gezelschap zelf. De opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan de jeugdafdeling van V.V. de Brökwagters.

Devies
Met zijn gezelschap en alle Vastelaovendjvierders zal Preens Luc I dit seizoen onvergetelijke herinneringen creëren, gehoor gevend aan zijn devies: "Met lol, fieëst en humor in de pan, brouwe vae d'r nne geweldjige Vastelaovendj van!"

De Wîns vanne Preens
De festiviteiten volgen elkaar komende weekenden op! Een bruisende avond, georganiseerd door Preens Luc I en zijn gezelschap, genaamd "De Wîns vanne Preens". Met verschillende artiesten en een (k)Loeëteri-j waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de jeugdvastelaovendj, wordt dit een evenement dat je niet wil missen.

Locatie: Brökwagterskefee Aod Bosseve
Datum: vrijdag 12 januari
Aanvang: 20.11 uur.

Zet dit zeker in de agenda voor een onvergetelijke ervaring!

Brökwagters 2024 social media visuals5
icoon-brokwagters-rood