VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

De eerste die voorbij kwam was al gelijk een bekende naam in Vastelaovendj-verendj Bosseve. Met name dankzij de achternaam, die verklapt dat deze jongedame de dochter is van Carla en Paul Beelen. Paul Beelen zegt u? Ja, dat is die man die altijd ergens achteraan staat mee te zingen bij Moerepetazie. Hoewel hij misschien niet boven het geluid van die anderen uitkomt, doet hij altijd vol enthousiasme mee. En dat enthousiasme zagen we ook bij de belangrijkste van dit jaar: dochter Britt!

Britt had, op het moment dat ze gebeld werd, er niet meer op gerekend dat er nog een jeugdraad zou komen. Ze had zich er met tegenzin al bij neergelegd, zoals alles dit jaar steeds niet door zou gaan. Dus toen ze gebeld werd, was ze heel positief verrast: “Ik was al teleurgesteld dat het niet door zou gaan, dus superblij dat het nu tóch doorgaat!” Wat is er dan zo leuk aan? Normaal gesproken het vele feesten en dansen met vriendinnen en met haar zusje Julie in Don Bosco. Samen met papa mee als hij moet optreden, maar ook het verkleden is zo leuk. Nu kan dat allemaal niet, maar dat je dan toch in de raad zit, is gewoon heel leuk!

Het leukste dat ze in het verleden heeft aan gehad met verkleden zijn de keren dat ze als indiaan ging en als konijn. Dat ze zich dit jaar niet kan verkleden is niet erg, want nu heeft ze het mooiste pakje van allemaal aan. Haar passie is, naast de vastelaovendj, hockeyen bij de plaatselijke hockeyclub. Verder ken je Britt misschien ook wel van de Wichter Bônte Middig, waar ze vorig jaar aan meedeed. En ook in de Brökwagtersoptocht liet ze van zich horen. Met het thema ‘De dikke vriendinnen’ had ze een leuke, grappige act en won ze ook een mooie prijs. Nu hopelijk ook met een aantal vriendinnen in de jeugdraad, maar dat is altijd even afwachten natuurlijk…