VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

“Het voelt heel fijn, maar ook een beetje apart” zegt Cailan op de vraag hoe het voelt om dit pakje aan te hebben. “Maar vooral heel leuk hoor!” Sinds zus Shannon vier jaar geleden in de jeugdraad zat, wilde Cailan maar één ding: ook in die jeugdraad. Hij vond het zo geweldig om dat met haar mee te maken, hij wilde zelf niets liever. Ook al is het dit jaar niet in de zaal met mooie feesten, hij is toch wel heel blij dat hij onderdeel uit mag maken van die prachtige jeugdraad van elf.

Ook voor Cailan is de vastelaovendj dus niet vreemd. Niet alleen omdat Shannon al in de raad heeft gezeten, maar vader Roel was vroeger al eens jeugdpreens bij de Schäöpkes en moeder Mathilde speelt saxofoon bij de Brökwagterskapel. Zij zit tevens in de ouderraad bij OBS de Uitkijktoren, dus wellicht ken je haar ook daar nog van.

De mooiste herinnering voor Cailan tot nu toe was met Jeugdpreens Jeroen II. Toen Jeroen de polonaise liep, trok hij Cailan voor zich, zodat deze in Don Bosco met de polonaise voorop liep. Dat vond hij geweldig! Het feesten in Don Bosco, op het podium, met vrienden samen, dat is het mooiste. Maar ook in de optocht heeft hij al meegedaan met “vae staeke de draak mét vastelaovendj” en dat was heel leuk om te doen. En hij deed al mee aan de Wichter Bônte Middig, hoewel hij nog geen dialect sprak. Dat was spannend maar wel sjiek!

Voetballen doet Cailan bij FC Oda JO12-1, thuis doet hij graag Fortnight (gamen dus), maar de komende weken is hij vooral trots op zijn tijdelijke kostuum als jeugdsraadslid.

Op naar een paar onvergetelijke weken!