VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Ook de volgende is geen onbekende in vastelaovendjland. Clay is namelijk de zoon van Aod-Preens Dirk I, die samen met zijn Patricia in 2019 op Bosseve voorging. Bovendien was Dirk vroeger al eens jeugdvorst aan de andere kant van de Brök, maar tegenwoordig zijn ze echt op hun plaats aan deze zijde van de Brök. 2019 was voor Clay direct de mooiste herinnering tot nu toe, toen werd het vastelaovendjvuurtje in hem behoorlijk aangewakkerd. Vooral samen met pap in de limo vond hij geweldig. Ook broertje Quin was daar natuurlijk bij, samen beleefden ze een heel bijzonder jaar.

Het leukste vindt Clay ‘lekker gek doen en losgaan op de muziek’. Zeker samen met zijn vrienden, samen feesten, dat is het mooiste wat er is. Het was ook voor Clay een mooie verrassing dat hij dit jaar toch nog in de jeugdraad kwam. Hij vindt het leuk hoe de jeugdcommissie het heeft opgelost, met alles eromheen. Niet offline, maar online zijn er toch veel activiteiten en dat maakt het weer speciaal. Ook is het extra speciaal dat hij nu als jeugdsraadlid nadrukkelijker op de voorgrond staat, omdat er geen prins(es) is.

Naast de vastelaovendj leeft Clay zich goed uit op de velden van FC Oda en op de kartbaan. Maar het leukste vindt hij nog wel samen met pap vissen. Die tijd samen, op jacht naar grote snoeken, dat vindt Clay heerlijk. Hoewel ze er al aardig wat in hebben geïnvesteerd blijft het rendement nog uit. Het blijkt toch wel erg lastig om zo’n snoek aan de haak te slaan, maar des te groter straks de trots als het is gelukt.

Nu gaat die trots vooral op aan de jeugdraad. Wat dat betreft is het rendement van vastelaovendj vieren wel groot, want het levert veel lol, plezier en geluk op!