VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Ook Guusje Nijs is een vastelaovendj-vierster pur sang. En dat al haar leven lang, samen met pap Robert, mam Tanja en zus Nikki. Ze zijn dan ook vaak te vinden in Don Bosco en ook heeft ze al vaker met ‘De Kliek van Bosseve’ meegedaan in de Brökwagtersoptocht. Deze groep doet het altijd geweldig in de optocht met in 2017 als ultieme en verdiende beloning De Goûwe Brök. Ze staan vooral bekend om de prachtige kleding en natuurlijk de leuke motto’s.

Oudere zus Nikki hebben we al eerder gezien op de bühne, als getuige op de jeugdboerenbruiloft. Dat was dan ook één van de mooiste avonden die Guusje heeft meegemaakt, zo mooi om te zien hoe haar zus in de spotlights stond. En nu is het de beurt aan haar! Guusje is dan ook hartstikke trots dat ze in de Jeugdraad 2021 is opgenomen. Natuurlijk is het jammer dat ze het niet echt kan vieren, maar ‘gelukkig mogen de kinderen van groep 8 dit jaar tóch het gevoel van de jeugdraad meemaken’.

Hobby’s zijn streetdancen en waterpolo, maar vooral natuurlijk vastelaovendj vieren. ‘Di-j jóng wille noeëts nao hoês’ zegt moeder Tanja treffend.

Voor Guusje is één van de leukste dingen het schminken en verkleden. Het leukste pakje tot nu toe vond Guusje toen ze als muuëletêntje ging. Maar dit jaar wordt natuurlijk het mooiste.