VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

“Gek, maar fijn” is Isa’s antwoord op de vraag hoe het voelt om hier te mogen zitten. Isa had er al stevig op gehoopt om dit jaar jeugdraadslid te mogen zijn, maar op een gegeven moment was ook zij bang dat dit feest niet meer door zou gaan. Totdat ze een keer op een avond, na het sporten, te horen kreeg dat ze snel moest douchen, want ze zouden het nog over een puppy gaan hebben… Nou nee hoor, toen stonden Luc en Remco van de jeugdcommissie op de stoep! Daar was onze Isa toch wel erg blij mee.

Het is een uitdaging om dit stukje kort te houden, want Isa vertelt gemakkelijk en veel. Geweldig om zo’n enthousiaste meid erbij te hebben. Ze heeft het van geen vreemden, want vader William deed als Preens William I in 2014 niets anders. Samen met Maaike (die in de ouderraad van de Odaschool zit) ging hij toen op Bosseve voorop. Voor Isa en broer Axel (ook oud jeugdsraadlid) was dat ook een prachtig jaar. Isa was destijds wel nog jong, maar ze liep toen al veel op de bühne. Ze liep daar zoveel, ook tijdens vaders speeches, dat hij besloot het woord aan haar te geven: “Ik wil chips” kaakte ze door de microfoon. Heel Don Bosco lag toen al in een deuk door deze vrolijke meid.

Isa doet veel. Dansen, handballen bij Rapiditas, ze tekent en knutselt graag (rond de tijd van het interview was ze volop bezig met de surprise), maar vastelaovendj is toch wel het mooiste. Ook doet ze natuurlijk mee met de Wichter Bônte Middig, waar ze al uitblonk als klant in een dierenwinkel en in de sketch van Kabouter Plop. Spannend, maar heel leuk om te doen. Ja, alles rondom de vastelaovendj is echt geweldig, zo vindt Isa. En toen Axel in de jeugdraad zat, had ze maar één droom: dat ook meemaken. Het feesten met vrienden is het mooiste wat er is. Ze doet er ook nieuwe vrienden en vriendinnen op. Het vele samenzijn versterkt bovendien de band met de vrienden. Helaas is het dit jaar niet zoals bij Axel, maar ze is maar wat trots. “Dit pakje is echt geweldig!” zo besluit ze. En zo is het.