VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Puck vindt het “Boeëvenop vet” om in de jeugdraad te zitten, om voorop te mogen lopen met die dagen. Ze vindt het geweldig om in Don Bosco te dansen, springen, hossen en zingen met vriendinnen. Gezellig samenzijn en dan ook echt ‘plat kunne kalle” onder elkaar. Ze voegt er alvast aan toe dat ze later haar kinderen ook met dialect zal opvoeden, dus er is hoop voor onze toekomst!

Ook Puck weet dat het dit jaar niet in Don Bosco zal kunnen, maar ze vindt het wel heel fijn dat wij als één van de weinige verenigingen in 2021 tóch een jeugdraad hebben samengesteld. Ze droomt er al jaren van om daarin te zitten. Ze gaat altijd naar álle activiteiten. Als mooie momenten noemt ze de optocht met pap/mam en het sjipsbâl in het bijzonder.

Opa Baens (opa van moeder Carola) moet even genoemd, want hij was indertijd één van de oprichters van de Brökwagters! Hoe diep kan het Brökwagtersbloed in de familie zitten… Toch is er ook wat Rogstaekersbloed, want broer Joris was twee jaar geleden jeugdadjudant in de stad, tot grote trots van vader (Patrick), moeder en Puck zelf natuurlijk. Dat was voor haar ook het meest bijzondere jaar om mee te maken. Overigens kreeg ze het nieuws over het adjudantschap pas op de dag van de uitroeping te horen, terwijl ze eerst nog naar de Wichter Bônte Middig op Bosseve was gaan kijken. Wat een verrassing was dat!

Tot nu toe zag je Puck vaak leuk verkleed, bijvoorbeeld als Spaanse danseres. Het leukste pakje vond ze om ‘als zus van adjudant Joris’ te gaan. Maar het jeugdraadtenue zit toch wel het allerlekkerste. Buiten de vastelaovendj zie je Puck voetballen bij FC Oda JO11-2 (midden achter), veelvuldig op TikTok, of gewoon, als je op Boshoven loopt en een hele vrolijke meid ziet. Maar bovenal: “van noowjaor tot aodjaor veer ich vastelaovendj”. Dat zijn de echte!