VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Nog een jongedame die enorm blij was toen ze verrast werd dat ze in de jeugdraad kwam. “Echt? Echt? Meen je dat?” Ze kon het bijna niet geloven, maar het was echt zo. Blij dat ze was! Ze dacht dat er niets meer door zou gaan, daarom was ze zo verrast. Dat ze graag wilde, was wel bekend. Ze had een prachtige brief geschreven, als eerste van alle potentiële jeugdraadleden en dus stond ze al gelijk op het lijstje van de Jeugdcommissie. Niet dat je daarmee zeker bent van deelname, maar het geeft wel aan dat je graag wilt natuurlijk.

Het leuke aan vastelaovendj is het samen feesten, hossen en dansen met vriendinnen. Het samenzijn is iets dat we van alle jeugdraadleden wel terug horen. Saamhorigheid zit er goed in bij onze jeugd en dat is een groot goed. Renske vindt het ook mooi om naar de optocht te kijken en het sjipsbâl zal ze normaal niet voorbij laten gaan. Behalve dit jaar dan, maar dat mag de pret niet drukken. Het is juist speciaal, want zij zal van de lichting zijn die in het Coronajaar in de jeugdraad zat.

Renske is niet de enige die blij is, ook moeder Suzanne, vader Maarten en zus Lobke vinden het prachtig. Als gezin hebben ze ook al in de optocht meegelopen, met De Gebbelkes. Ze hadden vorig jaar het motto “Koprolle” met een grote kop. Daarnaast doet ze mee in de Wichter Bônte Middig, iets dat ze ook heel leuk vindt. Spannend wel, maar ze kan de rust bewaren op het podium en haar rol goed spelen. Buiten de vastelaovendj speelt ze graag hockey, tekent graag, gaat ze met vriendinnen naar de bioscoop, maar ook lekker chips eten en gezellig kletsen. Ja, onze Renske is een bezig baasje en een mooie aanwinst voor de jeugdraad.