VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

Met Ties Baens hebben we nog een bijzondere eend in de bijt. Wat hem speciaal maakt is dat hij enorm veel indruk maakt met zijn voorkomen. Zijn interview ging geweldig goed, hij gaf al gelijk een speech weg voor de camera en hij liet ons lachen met zijn humor.

Ook Ties komt dan ook uit een echte vastelaovendjfamilie. Hij is eveneens achterkleinkind van de eerder beschreven overgrootvader Baens, hij is namelijk de neef van Puck Metten. Zijn vader Rob zat vroeger in de jeugdraad bij de Rogstaekers en moeder Angelique zat bij de Brökwagters in de jeugdraad.

Dat Ties gek is van vastelaovendj blijkt wel uit zijn verhaal van toen hij een jaar of zes was. Moeder was ziek thuis gebleven met broertje Huub en Ties ging samen met vader naar Don Bosco. Tegen de avond vond vader het wel tijd om naar huis te gaan en ging Ties met grote tegenzin mee. Thuis aangekomen (ze woonden toen nog vlakbij) moest Ties zich gelijk uitkleden om naar bed te gaan. Alleen wat bleek toen Rob even wat met Angelique besprak en ze per ongeluk de deur niet dicht hadden gedaan? Wat denk je? Ties ging in zijn onderbroek doodleuk terug naar Don Bosco!

Ties gaat wel vaker met vader op pad. Bijvoorbeeld als die in de stad voor de grote optocht nog even ging meehelpen met het opbouwen van wagens. Dan ging Ties mee, maar was hij vooral een sta-in-de-weg. Dan kreeg hij van vader € 2,- mee en mocht hij bij ’t Swaentje een” buulke” chips halen. Dat zijn mooie herinneringen voor Ties. Eigenlijk kun je over Ties een heel boek schrijven, zoveel vertelde hij.

Deze voetballer van FC Oda JO12-1 (staat overal, behalve verdediging) geniet zo van de vastelaovendj dat hij niet uitgepraat raakt. Hij vertelt over zijn pakjes als soldaat en voetballer, maar dit is toch het allermooiste.

Door Corona is het allemaal wel even anders, maar Ties maakt er gewoon het beste van. Zo heeft hij geleerd om te gaan vissen met een paar vrienden en dat is echt een hobby geworden. Natuurlijk is het jammer dat hij niet kan genieten van het feesten in de zaal dit jaar, maar… hij zit in dit speciale jaar wél in de jeugdraad! Zo is Ties altijd optimistisch ingesteld.