VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

VASTELAOVENDJVEREINIGING

BOSSEVE / WIEËRT

Anno 1963

Jeugdraod 2021 - V.V. de Brökwagters

icoon-brokwagters-rood

En dan last but not least: Tuur van de Kruis. Ook Tuur was heel blij dat het toch nog doorging dit jaar. “Je hebt maar één keer de kans om erin te komen, dus heel speciaal dat ik nu toch die kans krijg”. Het vastelaovendjgevoel zit er diep in bij onze jeugdraad, zo ook bij Tuur. Ook hij gaat altijd naar alle activiteiten en doet mee in de Wichter Bônte Middig. Dat moet ook wel, want het acteren zit in het bloed. Moeder Angela is immers een vast gezicht als artiest bij de Bônte Aovendj van de Brökwagters en dus vertoont Tuur zijn kunsten bij de jeugd. Hij vindt het leuk als de kinderen moeten lachen, daar gaat het toch allemaal om.

Verder vindt Tuur het mooi om te feesten met zijn vrienden in de Don Bosco als er weer eens wat moois gevierd wordt. Ook voor hem zit het speciale toch vooral in het samen feest vieren. Dat is de rode draad van deze jeugdraad. Samen met moeder, vader Erik en zusje Janne deed hij ook al eens mee met de optocht namens De Hotdogs. De Hotdogs is een vereniging die al heel lang meegaat. In 1987 opgericht door onder andere Angela met haar ooms, neefjes en nichtjes en nu dus alweer een nieuwe generatie Hotdogs. Dat is toch heel bijzonder!

De familie Van de Kruijs is ook veel te vinden bij de scouting. Een mooie club op Hösseve, waar je volgens Tuur lekker buiten kunt spelen. Hij zit daarnaast ook op waterpolo, waar hij het doel verdedigt. In de zaal zag je Tuur de laatste jaren op tal van grappige manieren voorbijkomen, verkleed als banaan of pizzapunt bijvoorbeeld. Hij doet het gewoon. De mooiste herinnering van Tuur moet nog komen, namelijk de komende drie weken!