Onderscheidingen

ordevanverdienstenOrde vanne Ophaalbrök:

Dit is orde van verdiensten en wordt opgespeld. De orde is bestemd voor personen die een aantal jaren lang op een bijzonder actieve wijze de vastelaovuntj op Bosseve hebben ondersteund. Mensen die er geheel belangeloos en met veel plezier hun hart hebben opgehaald, nieuwe impulsen hebben gegeven en als zodanig structurele verbeteringen tot stand hebben gebracht.

 

spoorbrokOrde vanne Spoorbrök:

Deze orde wordt uitgereikt bij 11-jarige jubilea van personen die bijvoorbeeld 11 jaar lid zijn van de Raad van Elf of die 11 jaar meedoen met de Bonte Avond. De orde is bedoeld voor mensen die gedurende lange tijd het juiste spoor hebben weten te houden.

 

 

 

hofbrokOrde vanne Höfbrök:

Deze orde, bestaande uit een medaille die wordt omgehangen, wordt uitgereikt aan de aftredende prins en zijn adjudanten wanneer zij op een inspirerende wijze invulling hebben gegeven aan hun prins- en adjudantenschap, om zodoende de vastelaovuntj op Bosseve op een hoger niveau te tillen (höffe). Ook kan deze orde worden uitgereikt bij bezoek aan zusterverenigingen die een bijzonder opbouwende en/of ondersteunende bijdrage hebben geleverd aan de Brökwagtersvereiniging.

 

hoegbrokOrde vanne Hoeëg Brök:

Dit is de op één na hoogste onderscheiding van de Brökwagtervereiniging. Deze orde wordt hooguit enkele keren per seizoen uitgereikt aan personen die op meerdere onderdelen binnen de vereniging actief zijn en veel voor de vereniging hebben overgehad of nog hebben; aan in het oog springende personen die hiervoor hoog (hoeëg) worden geacht.

 

 

drejbrokOrde vanne Drejbrök:

Dit is de hoogste en meest speciale onderscheiding van de Brökwagters. Deze orde wordt uitgereikt bij gelegenheid van langdurig lidmaatschap en inzet voor de Brökwagtersvereiniging. Maar weinig personen hebben deze onderscheiding uitgereikt gekregen, waaronder de oudvorsten van de Brökwagters.

  • V.V. de Brökwagters